7 tips voor een knusse woonkamer

27 november 2019
Afbeelding5

Verhuizen naar een nieuwe woning en je wilt jouw woonkamer meteen anders indelen? Of jouw huidige woonkamer kan wat meer gezelligheid gebruiken? Dan zijn hier zeven tips die jou kunnen helpen met het herinrichting voor een knusse woonkamer! (samenwerking)

1. Kleurcontrast

Met kleuren werken in het interieur brengt direct sfeer in iedere ruimte, door contrasterende kleuren te gebruiken ontstaat er een knusse omgeving die je direct zal inspireren. Met een kleurenwaaier kun je contrasterende kleuren kiezen die toch niet vloeken, die samen een uniek geheel vormen. Als je het niet aandurft om voor tien jaar of langer meubels in een opvallende kleur te kopen, dan kun je met accessoires zoals vazen, kandelaars en bloempotten de kamer heel gezellig inrichten.

 2. Plaids en kussens

Dit is haast een cliché in lijstjes met huisinrichting, maar daar is ook een reden voor. Met een plaid of leuke kussens kleed je de kamer mooi aan, je kunt deze accessoires ook snel vervangen op basis van jouw stemming. Een paar kussenhoezen zijn goedkoper dan een nieuw bankstel, je kunt bijvoorbeeld per seizoen een compleet nieuwe look creëren in huis.

3. Vloerkleden

Een harde vloer ziet er strak uit, en is ook eenvoudig om te reinigen. Helaas kan zo’n vloer ook wat kil aanvoelen én komt het de akoestiek meestal niet ten goede. Met vloerkleden zorg je voor een niet-permanente oplossing die je zowel warme voeten oplevert als voor decoratieve redenen geschikt is. Daarnaast zorgen stoffen woonitems onmiddellijk voor een betere akoestiek.

vloerkleed

 4. Hangplanten

Planten zorgen niet alleen voor sfeer in huis, maar ook voor zuurstof en zuivering van de lucht binnenshuis. Hangplanten zijn sierlijk, blijven (doorgaans) het hele jaar groen én ze staan niet in de weg op tafel. Met kleine kinderen of huisdieren kun je hangplanten op een onbereikbare plek hangen voor extra veiligheid.

5. LED strips

Smart lights met meerdere kleuren brengen veel sfeer in de kamer, maar dat weet je waarschijnlijk al. Met LED strips kun je prachtige accenten geven door lichtstrips onder de bank, achter de televisie of aan de zijkanten van een kast te plakken. Afhankelijk van het systeem kun je ze koppelen aan de rest van de verlichting. Met vouwgordijnen die verduisterend zijn kun je het licht nog beter beïnvloeden, daarover kun je in punt 9 meer informatie vinden.

6. Schaduw

Sfeervol licht is één optie, maar vergeet ook de afwezigheid van licht niet. Daarmee doelen we op schaduw. Door de lichtbron achter een voorwerp te plaatsen kun je bijzondere patronen op de muren tevoorschijn toveren. Energiezuinige LED lampen worden niet heet, ze zullen dus niet opwarmen achter een plant of een roomdivider van geweven riet. Experimenteer met schemerlampen achter voorwerpen die deels transparant zijn en creëer zo een uniek lichtpatroon.

Afbeelding8

7. Elektrische gordijnen

Besteed taken uit aan jouw huis door een smart home in te richten met domotica. De huisautomatisering, ofwel domotica, nemen je saaie klussen uit handen. Elektrische gordijnen kun je zelf op afstand bedienen, je kunt slimme rolgordijnen ook koppelen aan een lichtsensor. Wanneer de rolgordijnen verduisterend zijn heb je volledige controle over de sfeer in de ruimte.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter