Leukste vondst: maak een persoonlijk receptenboekje

15 maart 2016
Maak een eigen receptenboekje om cadeau te geven

Jouw oma’s groentesoep is het allerlekkerst en niemand overtreft jouw moeders appeltaart. Heb jij ook een paar van die onverslaanbare recepten in jouw familie? Deze recepten hoeven vanaf nu niet meer verloren te gaan, want je bundelt ze gemakkelijk in een persoonlijke receptenboekje. Ideaal om cadeau te geven of te krijgen.

Een schat aan familieverhalen

De zussen Suzanne en Jessica van der Lee zijn de bedenkers van mijnreceptenboekje.nl. Het idee ontstond toen ze samen met hun familie een vriendenboekje maakten voor hun oma. Suzanne: “In het boekje stonden zaken als het lekkerste snoepje uit de snoepmand en de beste verstopplek bij oma thuis. Het was een regelrecht succes, iedereen in de familie wilde er een hebben. Een jaartje later hebben we dat omgezet in www.mijnvriendjesenvriendinnetjesboekje.nl.” Dit is hetzelfde concept als het receptenboekje, maar in een iets ander vorm. Het is een vriendenboekje zoals je ze misschien wel van vroeger kent, maar dan mooi opgemaakt, met grappige en persoonlijke vragen en aangevuld met mooie foto’s. “Op de website van het vriendenboekje kun je de standaard vragen aanpassen als je wilt. We zagen steeds vaker vragen over recepten voorbij komen, het was een logisch gevolg om hier iets mee te doen. Zo ontstond mijnreceptenboekje.nl”, vertelt Suzanne enthousiast.

receptenboekje-blogfoto2

Maak gemakkelijk jouw eigen receptenboekje

Op de website maak je in drie stappen jouw persoonlijke receptenboekje aan. Dit gaat verrassend eenvoudig. Suzanne: “Je kunt kiezen uit een beperkt aantal opties, omdat we het vooral niet te ingewikkeld wilden maken voor mensen. Je oma moet het bij wijze van spreken ook kunnen doen.”

Stap 1: Kies een gelegenheid

Gaat er iemand trouwen? Jij weet hét recept voor een geslaagd huwelijk. Of misschien wil je jouw emigrerende vriendin wel een receptenboekje meegeven waarmee ze zich zo weer in ons koude kikkerlandje waant. Ook leuk: maak een persoonlijk kookboek met jouw kookclub. Je hoort het al, het kookschrift is leuk voor iedere gelegenheid.  Kies uit de zes gelegenheden degene die het beste bij jou past.

Stap 2: Bepaal de vragen

Om het je gemakkelijk te maken hebben de zussen al een paar smakelijke vragen voor je voorgekauwd. Welk van jouw recepten houdt bijvoorbeeld de pizzakoerier buiten de deur? En welk ingrediënt moet je altijd in huis hebben? De vragen zijn overigens allemaal aan te passen naar jouw persoonlijke voorkeur.

Stap 3: Kies een boekstijl

Je bent nu bijna klaar. Kies alleen nog een van de drie boekstijlen die het meest bij jou past en nodig andere mensen uit om het receptenboekje te vullen. Piece of cake! Ook leuk: bij elke bestelling krijg je een katoenen boodschappentasje en een stijlvolle cadeauverpakking om het boekje in te verpakken.

mijnreceptenboekje-boeken

Geen inspiratie?

Ben je van nature niet zo’n chefkok en heb je geen recept om te delen? Geen probleem. De zussen publiceren elke week het recept van de week. Dat kiezen ze (met toestemming) uit een van de recepten die worden ingezonden. En wat is hun eigen signature dish? Suzanne: “Oef, dat moet denk ik de spaghetti Benissimo zijn. Dit is een pasta die onze vriendjes bedachten en hij is heerlijk!”

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter