Kleur in huis maar dan anders

28 mei 2018
cover2

Wil je graag kleur in huis, maar liever niet met verf aan de slag? Dat is ook helemaal niet nodig! Je kunt namelijk ook op andere manieren kleur toevoegen. Durf jij het aan?

Een kleur op de muur kladden is vaak een grote stap. Vanaf een staaltje van 2 x 5 cm is het toch ook niet te doen om in te schatten of de kleur ook écht bij de rest van het interieur past? Zo’n mini staaltje geeft namelijk een totaal ander beeld tegenover een wand van 2 bij 5 meter. Dus: bespaar je de muren liever van een verflaag, maar wil je tóch kleur gebruiken? Dan zijn er gelukkig nog een heleboel andere mogelijkheden die je kunt gebruiken!

bepurehome rodeo

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een fauteuil in een opvallende kleur. Tegenwoordig worden er steeds meer van dit soort opvallende kleuren en stoffen geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan geel, roze, groen of misschien wel een toffe rode velvet variant!

Crioll-christmas-brunch-2-531x800

Nu kan het zo zijn dat een bank of fauteuil in een opvallende kleur al iets te hoog gegrepen is. Ga je liever voor safe? Ook dan kan je prima kleur in huis brengen met gekleurde kussens en een plaid op de bank bijvoorbeeld. Zo gepiept, en als het toch niet mooi is zit je niet met een lelijke muur opgescheept.

mevrouwblond

Is dit alles? Nee, natuurlijk zijn er ook nog heel veel andere manieren om kleur toe te voegen in huis. Kies bijvoorbeeld een felle kleur vaas met bloemen, hang een kleurrijke poster aan de muur of combineer verschillende accessoires met elkaar zoals, waxinelichtjes, kandelaren, fotolijstjes, potjes, vazen, beeldjes of misschien wel een gekleurde prullenbak. Je kunt op allerlei manieren kleur in huis halen, zonder daarbij met verf aan de slag te gaan.

Brabantia_roze_prullenbak

Wil je toch verven? Schilder dan bijvoorbeeld het raamkozijn in een toffe kleur of voorzie een oude kast of krukje van een nieuw fris kleurtje. En als je dan écht kleur wilt, kun je zo’n oude kast of kruk ook een neon-kleurtje geven. Dan weet je zeker dat er in jouw huis niets meer aan kleur ontbreekt!

geel-kozijn

eetkamer kleurrijke stoelpoten

kerst-2017-Zilverblauw-534x800

Yep, ook met verfangst is een kleurrijk interieur niet onmogelijk!

Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: Cover. Zilverblauw // 1. Boer Staphorst // 2. Zilverblauw // 3. Mevrouw Blond // 4. Brabantia // 5. Flexa // 6. Roodbosch // 7. Zilverblauw

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter