Zwarte beits gebruiken in je tuin

5 oktober 2022
homeplaza

Zwart is niet meer weg te denken als trendkleur en is al jaren populair. Het geeft een luxe uitstraling en is makkelijk te combineren met andere kleuren. Daarnaast is het een tijdloze kleur en is het prachtig om te verwerken in je tuin. We geven je ideeën over het toepassen van dekkende zwarte beits in je tuin. Zo ziet jouw tuin er stijlvol en tijdloos uit, terwijl je tegelijkertijd je hout beschermt.


Zwart gebeitste overkapping

Een buitenruimte is tegenwoordig niet meer compleet zonder een elegante overkapping. Overkappingen hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen en we begrijpen waarom. Ze geven je tuin een luxe gevoel en je haalt er stukje binnen naar buiten. Je vindt ze van verschillende materialen, zoals aluminium, bamboe of hout.

Heb je een houten overkapping in je tuin, dan kun je deze een luxe uitstraling geven door hem zwart te beitsen. Zwarte beits is mooi te combineren met rustige tinten, maar past ook goed bij kleur.

Je tuinmeubels weer als nieuw

Heb je je tuinmeubels afgelopen winter niet binnengehaald en zien ze er niet zo fraai meer uit? Vervang ze niet, maar knap ze op met zwarte beits. Een vergrijsde tuinset wordt weer prachtig wanneer je deze zwart beitst. Zorg dat je meubels schoon, droog en eventueel licht opgeschuurd zijn voordat je begint.

Los van het feit dat het er prachtig uitziet, is het beitsen van je meubels is tegelijkertijd een manier om je hout te beschermen tegen de invloeden van vocht. Combineer je gebeitste set met opvallende tuinkussens en je set is weer als nieuw!

Een Zweeds tuinhuis

Scandinavië is hip. Waarom niet een klein stukje Scandinavië naar je tuin brengen? Je geeft je tuinhuis een karakteristieke, Zweedse uitstraling door hem te bewerken met zwarte beits. Door de kozijnen wit te maken, krijgt je tuinhuis echt de uitstraling van een Zweeds huisje.

Voor het authentieke Zweedse gevoel maak je gebruik van een totaal matte, diepzwarte beits die aardpigment bevat. Net zoals de Zweden dit zelf ook gebruiken! Hierdoor is de zwarte beits kleurecht én blijft het ook lang zijn matte, zwarte kleur behouden.

Schutting zwart beitsen

Een zwart gebeitste schutting staat prachtig bij groene accenten. Een zwarte schutting is dan ook een hele mooie basis voor klimop en hangplanten. Tip: kies voor een beits die goed dekt en mat is. Dit geeft je zwarte schutting een rustige uitstraling, omdat het zonlicht niet weerkaatst wordt.

Heb je plantenbakken in je tuin staan? Neem deze ook mee tijdens het beitsen, voor een luxe geheel. Staat je schutting al een tijdje? Dan is het een kwestie van goed schoonmaken, laten drogen en eventueel licht opschuren, zodat de beits goed kan hechten en uw schutting optimaal beschermd is.

Afbeelding2

Zwart gebeitste schutting. Bron: Instagram Zebrano Styling.

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter