Vloerkleed voor in de kinderkamer

29 november 2022
Creative,Playroom,Interior,Decorated,With,Colorful,Lamps,,Cactus,Pillow,And

Ben je op zoek naar een kleed voor de kinderkamer? Dan is het natuurlijk erg belangrijk om goed rekening te houden met wat er geschikt is voor kinderen. Daarnaast moet je kind het zelf ook mooi vinden, maar gezien de eerlijkheid van kinderen over het algemeen zul je er snel achter komen of ze het een leuk vloerkleed vinden.


Delen je kinderen een kamer? Ga dan voor een vloerkleed wat voor beide leuk en geschikt is. Een leuk dierenprint is natuurlijk altijd leuk, of juist een met felle kleuren. Je hebt ook verschillende vormen: niet alleen rond of rechthoekig, maar ook in de vorm van een dier of regenboog bijvoorbeeld.

Vloerkleed voor een meisjeskamer

Zoek je een vloerkleed specifiek voor een meisje? Een roze vloerkleed kan dan een leuke optie zijn, mits ze het ook echt een mooie kleur vindt natuurlijk. Het is een zachte, rustige kleur die vaak gewaardeerd wordt. Het hoeft niet per se knalroze te zijn (kan wel), je hebt ook zachtere roze kleuren zoals oudroze, pastelroze en poederroze.

Of ga, zoals eerder genoemd, voor een leuke roze vloerkleed met een konijntje erop bijvoorbeeld, of juist een heel ander soort grafische opdruk. Een hele andere kleur kan uiteraard ook. Neem je kind mee in het zoekproces, zo weet je (bijna helemaal) zeker dat je kind het ook een echt leuk kleedje vindt.

Inspiratie voor een jongenskamer

Natuurlijk vergeten we de jongens niet. Ook voor jongens kun je specifiek op zoek gaan en filteren op bijvoorbeeld kleur. Een veel gebruikte kleur voor de jongenskamer is blauw, maar het kan natuurlijk ook andere kanten op. Houdt de kleine bijvoorbeeld juist van donkere en/of diepe kleuren? Combineer dan bijvoorbeeld zwart met rood.

Ook voor jongens zijn er vloerkleden met een leuke print erop, bijvoorbeeld met auto’s, dieren of superhelden. Daarnaast hoeft een vloerkleed niet altijd voor een specifiek geslacht te zijn, er zijn ook genoeg vloerkleden die gewoon altijd passen.

Welk type vloerkleed is geschikt?

Polypropyleen is een veel gekozen materiaal voor in de kinderkamer, alsook polyester. Dit komt doordat het geschikt is voor in de wasmachine. Dat is natuurlijk erg handig wanneer het bedoeld is voor kinderen, gezien ze (als het goed is) veel spelen en dus ook kunnen knoeien.

In de zomer voelt dit materiaal wat koeler aan terwijl het in de winter juist warmte aanbiedt. Let dus goed op wat je echt zoekt: wil je een wasbaar vloerkleed? Wil je het eens in de zoveel tijd vervangen door een andere? En vergeet ook niet om goed na te denken welk formaat je wilt.

Welk vloerkleed bij allergieën?

Heeft je kind een allergie, overgevoeligheid voor huisstofmijt of bijvoorbeeld een bepaalde ademhalingsziekte? Houdt dan rekening met dat het vloerkleed bestaat uit natuurlijk materiaal, bijvoorbeeld jute, sisal of zeegras. Kies ook niet voor hoogpolig tapijt maar juist laagpolig, dit kan ook al een groot verschil maken.

Dit zijn ideeën waar je aan kunt denken, maar om zeker te weten of het geschikt is voor je kind, kun je het beste contact op met de leverancier voor specifiek advies. Ook wol en katoen zijn geschikte materialen voor in de kinderkamer. Neem niet de eerste beste maar denk goed na over wat voor tapijt het beste in de kinderkamer past.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter