Je keuken een kleine make-over geven? Zo doe je het!

12 december 2022
blogartikel homeplaza

Ben je helemaal klaar met je keuken? Dan is het misschien tijd voor een kleine make-over. De keuken is een plek waar je, zonder dat je het doorhebt, toch veel tijd doorbrengt. Je loopt in en uit, staat er te koken, haalt daar je eten en je drinken.

Kortom, het is een ruimte die je niet wilt verwaarlozen. En met een paar kleine aanpassingen kun je je keuken al in een nieuw jasje steken en het als nieuw laten aanvoelen. Hoe je dat doet? Hieronder lees je alles over hoe je jouw keuken een kleine make-over kunt geven!

Vervang de gordijnen

De gordijnen in de keuken worden vaak over het hoofd gezien. Ze hebben niet echt een functie en vaak doe je ze niet eens dicht. Maar vergis je niet. Door de gordijnen te vervangen in de keuken kun je de ruimte een hele andere uitstraling geven. Hang dus een rolgordijn op in een mooie nieuwe kleur. Je zult versteld staan van het resultaat!

Schilder de keukenkastjes

Kijk eens goed naar je keukenkastjes. Zijn ze in goede staat of beginnen ze verouderingen en beschadigingen te vertonen? Als ze er een beetje shabby uit beginnen te zien, overweeg dan om ze te schilderen, te wrappen of om de frontjes te vervangen. Afhankelijk van je budget en wensen kun je op één van deze manieren je keukenkastjes er weer als nieuw uit laten zien.

Schilderen is de meest voordelige optie en doe je makkelijk zelf (wel even opschuren en de juiste verf kiezen). Wrappen is een voordelige optie, maar moet je wel laten doen door iemand. En hele nieuwe frontjes uitkiezen is natuurlijk helemaal een feest! Maar ook gelijk weer een stuk duurder.

Ga voor nieuwe accessoires

Zelfs als je niet veel kookt, kunnen stijlvolle keukenaccessoires je keuken een stuk gezelliger maken. En je hoeft niet veel geld uit te geven aan grote dure objecten, want ook kleine accessoires kunnen een groot verschil maken. Koop een nieuwe set theedoeken in een leuke print en kleur om je aanrecht op te fleuren.

Of ga voor iets groters zoals nieuw bestek of een nieuwe pannen. Maar ook grote houten snijplanken in verschillende vormen op het aanrecht kunnen een groot verschil maken. En kleine (kruiden)plantjes geven ook altijd veel sfeer natuurlijk!

Met slechts een paar kleine veranderingen kun je je keuken een hele nieuwe uitstraling geven. En wie weet ga je er zelfs meer tijd in doorbrengen! Met een beetje werk (en een beetje geld) kun je je keuken de opknapbeurt geven die hij nodig heeft.

 

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter