Knallen met kleur: colorblocken in je interieur

12 februari 2019
DSC_0898 (2)

Een nieuw jaar – al een tijdje inmiddels – en daarom ook tijd voor een nieuw blog van onze gastblogger Yonne. Veel lees- en kijkplezier!


Heb jij het ook wel een beetje gehad met die koude, donkere dagen? In deze wintermaanden kan jouw huis dan misschien ook wel wat kleur gebruiken. Dat kan natuurlijk subtiel door wat kleurrijke accessoires in je interieur toe te voegen, maar wil je het wat grootser aanpakken dan is de colorblock-trend wellicht ook weggelegd voor jou!

DSC_0886 (2)
DSC_0482

/ COLORBLOCKEN

Het colorblocken zie je al een tijdje terug in de modewereld, maar is ook steeds vaker terug te zien in ons interieur. Het vereist wat lef, maar ik hou er zo van! Eigenlijk houdt colorblocken in dat je gedurfde en opvallende kleuren bij elkaar gebruikt. Hoe meer contrast er tussen de kleuren zit, hoe beter!

Een handig hulpmiddeltje om hierbij te gebruiken is de kleurencirkel van Itten. Door twee complementaire kleuren te kiezen (kleuren die tegenover elkaar liggen in de kleurencirkel), krijg je gedurfde kleurcombinaties die elkaar enorm versterken.

DSC_0717

DSC_0898 (2)

/ TON-SUR-TON

De colorblock-trend is ook goed te combineren met een ton-sur-ton interieur. Daarbij combineer je verschillende tinten uit hetzelfde kleurenpalet. Onze nieuwe groene bank vóór de groene muur is hier een voorbeeld van. Wij hebben daar de complementaire kleur oranje aan toegevoegd.

Ook zie je het terug in onze slaapkamer, waar we een kastje dezelfde kleur als de muur hebben gegeven. Door hier gekleurde items aan toe te voegen, zoals de koper/oranje vazen, felgekleurde bloemen en het gele plaid, komen de kleuren extra mooi tot hun recht.

DSC_1028

DSC_1022

DSC_0970

Ik word helemaal vrolijk van die vrolijke, felle kleuren. Het voelt meteen een beetje als lente in huis. Wat vind jij van de colorblock-trend?


Yonne1

Dit blog is geschreven door Yonne. Ze woont samen met haar vriend en hun twee katten in een gezellige hoekwoning in Breda.

Yonne heeft oog voor mooie vintage schatten. Haar stijl is kleurrijk, industrieel mét vintage vondsten. Dit is terug te zien in de gehele woning.

Je vindt Yonne op Instagram via @huizemus én op haar eigen blog www.huizemus.nl.


Benieuwd naar de vorige blogs die Yonne voor ons schreef? Die vind je op deze pagina.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter