Shoppen bij KO

6 juni 2016
De winkel KO is een begrip in Amsterdam

Als je door de Wolvenstraat loopt, lijkt het even alsof je dubbel ziet. Concept store Ko heeft namelijk niet één, maar twee vestigingen naast elkaar liggen. “Toen het pand hiernaast vrij kwam, konden we deze mogelijkheid om uit te breiden natuurlijk niet laten schieten. Helaas mochten we geen doorgang maken van het ene naar het andere gebouw, omdat het een zestiende-eeuws pand is”, vertelt een medewerkster.

Ko Wolvenstraat 9 interieur 1

Het linker pand

Laten we beginnen met het linker pand. Dat staat vol met betaalbare woon – en kledingaccessoires die ijverig zijn gesorteerd op kleur. We vinden er kunstig vervaardigde leren tassen, schattige rompertjes en spotten zelfs wat schoenen. Daarnaast staan er her en der mooie houten of keramieken schalen en kun je er terecht voor chic goudkleurig bestek. Als shopper kun je er met gemak een uurtje vertoeven.

Ko Wolvenstraat 9 klein 2

Alles voor de KO (ter)

Tussen alle accessoires staan prachtige prentenboeken voor kinderen en verschillende kookboeken opgesteld. Het assortiment voor kinderen en baby’s zit sowieso wel snor. Behalve kleding vinden we ook verschillende survivalgidsen voor ouders en grootouders met uitleg voor hoe je multitasken tijdens een papadag overleeft of hoe je als opa indruk maakt op je kleinkinderen.

Ko Wolvenstraat 11 interieur 2

Aparte producten

Ko’s assortiment bestaat uit niet alledaagse producten die we nog nooit ergens anders zagen, zoals een houten liniaal in de vorm van een giraffe. Dat is nogal een klus, vertelt de medewerkster. “Het wordt steeds moeilijker om uniek te zijn. Je ziet vaak scouts naar binnen wippen om te kijken wat onze nieuwste items zijn. Die sturen we altijd weg. Om die reden mag je hier ook niet meer fotograferen”, vertelt ze.

Ko Wolvenstraat 11 interieur 1

Het rechter pand

Het rechtse winkeltje bestaat uit high end design en wat meer kleding. Daarnaast vinden we er ook een hele muur met parfums. Van de maccaroonparfums krijgen we op slag honger. Op het eerste gezicht lijkt er geen pashokje aanwezig, maar na twee keer kijken zien we dat het ingenieus weggewerkt is in een hoek. De mooiste artikelen in deze vestiging van Ko zijn naar onze mening de witte kommen in de vorm van hoofden met verschillende emoties, een poef in de vorm van een boeddhahoofd en glazen bollen met ingegraveerde kwallen in alle kleuren van de regenboog. Komen jullie ook snel een keertje kijken?

KO
Wolvenstraat 9 en 11
Amsterdam

 

 

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter