Saaie muren? Dacht ‘t niet!

12 oktober 2018
Combineren-van-glansgraden-haal-meer-uit-je-verf-1

Heb je ook zo’n ongelukkige muur in je huis waarvan je eigenlijk niet zo goed weet wat je ermee moet? Laat dit dan een inspiratie voor je zijn. Een statement wall is een echte eyecatcher in huis. Maar hoe creëer je het? Denk goed na over hoe je je muur in de schijnwerpers wilt zetten, zodat je achteraf geen spijt krijgt van je creatie. Kijk goed naar de onderstaande foto’s, want er zijn genoeg manier om je ‘saaie’ muur een flinke opepper te geven.

huisjeaandehaven

 1. (Ondiepe) vakkenkast

Eén van de honderden mogelijkheden is om een vakkenkast te maken. En ook hier heb je weer talloze verschillende soorten van. De twee vakkenkasten hierboven bijvoorbeeld zijn wat ondieper dan je misschien gewend bent. Je kunt er minder in kwijt, maar het is wel supergaaf om je muur wat extra dimensie te geven. En het is natuurlijk niet verplicht om er wat in te zetten! Ook zonder accessoires is dit nog steeds om door een ringetje te halen. Wat is het gaaf om alleen al een mooie poster, foto of schilderij in een vak te hangen, zoals in de tweede foto te zien is. Een ander voordeel van deze vakkenkast is dat niet alle vakken dezelfde afmetingen hoeven te hebben. Op deze manier creëer je als het ware een soort collage!

stylizimo

2. Boekenplanken

De welbekende boekenplanken had je wellicht al verwacht in dit rijtje. Maar ook hier (we vallen een beetje in herhaling) kun je nog genoeg creativiteit in kwijt. De boekenplank hierboven bijvoorbeeld is alles behalve een standaard boekenkast. Om het geheel wat rustiger te maken hebben ze hier ervoor gekozen om de planken in dezelfde kleur te verven als de muur. Dan wordt het echt één geheel, en vallen de boeken meer op dan de planken. Top, als je van die boeken hebt met beeldige kaften. Zoals te zien is op de foto, staan er niet alleen maar boeken op de planken. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om gave foto’s of posters op de planken te zetten, ter variatie.

3. Lambrisering

Lambrisering kan ook prima gebruikt worden om een muur wat op te pimpen. Het breekt lekker de muur (optisch dan). En je kan het van een tof kek kleurtje voorzien om ‘m lekker te laten opvallen, of om ‘m juist wat minder te laten opvallen.

Shop the look

Beeld: Cover. Karwei // 1. Huisje aan de haven // 2. Wimke // 3. Stylizimo // 4. Cartelle Design // 5. Karwei // 6. Kwantum 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter