Vintage Ropes knipoogt naar het verleden

1 februari 2016
Vintage Ropes zijn handgemaakt

De handwerktechniek Macramé is echt helemaal retro. In de jaren zestig en zeventig werd het straatbeeld gedomineerd door de geknoopte accessoires met kleurrijke kralen. Alina Madlener (29) hijst met haar bedrijf Vintage Ropes de verouderde techniek in een nieuw, hip jasje en het resultaat is prachtig. 

Alles behalve ouderwets

Je kunt bij Vintage Ropes terecht voor onder meer plantenhangers, hangende tafels en accessoires voor aan de muur. “Planten veroveren weer een steeds betere positie in het interieur. Mensen hebben behoefte aan meer groen in huis. Daar speel ik op in”, legt Alina uit. De woonaccessoires van Vintage Ropes zijn overigens alles behalve oubollig. Ze zijn slechts een knipoog naar de truttige franjes uit de jaren zeventig. De ontwerpen zijn stoer, robuust en recht-toe-recht-aan.

P1060605 (00000002)

Door kilometers touw knopen

Vintage Ropes is pas sinds een half jaar officieel een bedrijf, maar de onderneming loopt als een trein. Hoewel Alina naast Vintage Ropes fulltime werkt als fysiotherapeut, is het opzetten van een eigen bedrijf altijd haar droom geweest. Als kind was ze altijd al bezig met het interieur, regelmatig gooide ze haar hele slaapkamerinrichting op de schop. Nu doet ze Vintage Ropes naast haar fulltime baan. Bikkelen dus. Touw valt bijna niet aan te slepen bij Alina thuis. “In elk product gaat tussen de twaalf en zeventig meter koord. Zo zit je al snel aan een aantal kilometer”, lacht Alina. “Gelukkig krijg ik wel veel hulp van vrienden en familie. Dan zitten we samen een hele avond te knopen, dat is echt gezellig.”

 

P1060599

Vintage Ropes kunnen in elk huis

Het maakt niet uit of je een enorm groot of juist erg klein huis hebt, de Vintage Ropes kunnen overal. Je hoeft alleen een klein gaatje te boren om jouw Macramé tafel of plantenhanger aan op te hangen. Heb je een erg hoog plafond? Geen probleem. De Vintage Ropes worden altijd geleverd met wat extra touw, zodat je ze volledig kunt afstellen op de door jou gewenste hoogte. Tegen een kleine meerprijs kun je Alina ook vragen om het product gewoon volledig op maat te maken.

12249620_676839295786303_2649953403363843084_n

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter