Zie het licht bij 360 Volt

26 september 2016
360volt-collection

Hilde en Emile bewijzen met 360 Volt dat de industriële hype nog lang niet op zijn retour is. Vanuit het soutterain in een prachtig grachtenpandje, gelegen in de Negen Straatjes runnen zij een klein maar fijn winkeltje met allerhande vintage lampen en bijzondere spullen. 

Europese trots

De lampen komen uit alle windrichtingen in Europa en zijn meestal gedateerd in de eerste helft van de negentiende eeuw. Het koppel reist zelf het continent af om de bijzondere lichtpunten te vinden. Alle lampen zijn dus authentiek en uniek. Zo vinden we er echte Bauhausklassiekers uit de jaren dertig.

89275757_XgCssaRe0bFe-QYPDVylkVTRfcO59eT5IxXgv0lOTYk

Zelf restaureren

360 Volt is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Hilde en Emile hebben allebei al jaren een voorliefde voor de industriële look die ze in hun winkel verkopen. Alle lampen worden door hen persoonlijk gerestaureerd, zodat het stoere karakter van de lamp bewaard blijft, maar hij wel geschikt is voor de eeuw waarin we leven. Je kunt er dus gewoon een spaarlamp in draaien.

360volt-SHOP

Voor alle portemonnees

Je kunt je voorstellen dat de grote designklassiekers een prijskaartje met zich mee dragen, maar het is ook goed mogelijk om wat minder uit te geven. Ga bijvoorbeeld voor een kleine industriële lamp die door zijn lange gekleurde snoer een ware blikvanger is in huis.

 

360 Volt
Prinsengracht 397
Amsterdam

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter