Zo dek jij de mooiste tafel tijdens de feestdagen!

6 december 2019
7060A_15 (1)

De decemberdagen zijn weer aangebroken; de dagen worden korter en buiten wordt het steeds guurder en kouder. Maar de decembermaand brengt ook hele fijne dingen met zich mee! Het is weer tijd voor de feestdagen en dat betekent etentjes met vrienden en familie. Dit vraagt uiteraard om een feestelijk gedekte tafel.

Wij geven je alvast een aantal tips om jouw dinertafel te laten schitteren!


// Kies een kleurencombinatie

De eerste stap van het creëren van een stijl voor het dekken van je tafel is het kiezen van de kleurencombinatie. Tijdens de decembermaand wordt er vaak gekozen voor donkere en warme kleuren. Ook het gebruik van zilveren en gouden tinten geeft je gedekte tafel net dat beetje extra feestgevoel. Vind je het moeilijk om zelf een kleurencombinatie te bedenken? Kies dan bijvoorbeeld een van de volgende mogelijkheden:

  • Donkergroen, goud en beige
  • Rood, goud en wit
  • Wit, beige en een lichte kleurtint
Donkergroen, goud en beige

7070A_005_144

Rood, goud en wit

7070C_004_125

Wit, beige en een lichte kleurtint

42809562990-8

Shop the look:


Rustic

 

// Stapelen, stapelen, stapelen

Borden en schaaltjes in allerlei verschillende vormen, kleuren en maten; het zijn de ideale onderdelen voor het maken van combinaties met servies. Begin onderop met een groot onderbord waar je vervolgens bijvoorbeeld het servet, het volgende kleinere bord, soepbord of schaaltje op kunt leggen. Het aantal lagen is uiteraard mede afhankelijk van het aantal gangen van je diner, maar een onderbord is hoe dan ook een mooie toevoeging aan het geheel van je tafel.

Shop the look:


BV_17MAS_09_high

 

// It’s all about the decorations

Als laatste is het natuurlijk tijd om de tafel aan te kleden met decoraties. Kies de mooiste servetten uit en kleed deze aan met een servetring. Servetringen zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Hierin kun je je dus helemaal uitleven!

Ook kaarsen zijn een essentieel onderdeel van een mooi gedekte decembertafel, ze zorgen voor een sfeervolle en knusse uitstraling, Kies voor grote kaarsen die je los op tafel zet of voor lange kaarsen in een kandelaar. Ook hiervoor geldt weer; er zijn duizenden mogelijkheden maar zorg vooral dat de kleuren passen in je gekozen kleurenschema zodat het past bij het geheel.

Shop the look:


// Aan tafel!

Na het dekken van de tafel is het natuurlijk tijd om heerlijk te eten met vrienden of familie. Wij wensen je in ieder geval fijne feestdagen toe!


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld:   Cover. H&M // 1. H&M // 2. H&M // 3. Zara Home // 4. Ferm Living // 5. Bloomingville

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter