Zoku Loft: Een hotelkamer die voelt als thuis

29 mei 2015
zoku-loft-mobile-banner

Met slechts 24 vierkante meter maakt de Zoku Loft optimaal gebruik van alle ruimte die hij heeft. In hartje Amsterdam huur je vanaf juli 2015 een loft die niet traditioneel het bed als middenpunt van de kamer heeft, maar een grote eettafel. Wij nemen een kijkje.

private3

De loft maakt een einde aan de traditionele, stijve hotelkamer. Een oud kantoorpand aan de Weesperstraat in Amsterdam werd hiervoor verbouwd en bevat maar liefst 133 huiskamers. Zoku is het Japanse woord voor familie. Het concept is ontwikkeld om als combinatie van thuis en kantoor. Zo zijn er ook gemeenschappelijke ruimtes om bij te praten met gelijkgestemden. De ondernemers spelen in op het feit dat de fijne lijn tussen werk en vrije tijd steeds dunner wordt. Bovendien verplaatsen we ons steeds meer.

private7

Inrichting

Bezoekers kunnen zelf de kunst kiezen die aan de muur hangt, om de kamer zo persoonlijk mogelijk te maken. Het kingsize bed van 180 x 210 cm is makkelijk aan het oog te onttrekken, aangezien het wordt afgeschermd met een houten shutter. Het paradepaardje van de loft, een mooie leefkeuken, is uitgerust met design van Muuto. De eettafel is centrum van de loft, zodat je met gemak een etentje met collega’s kunt organiseren of kunt borrelen met vrienden. Om dit te kunnen bewerkstelligen is de keuken volledig uitgerust met de nieuwste snufjes. We vinden Muuto ook terug in de woonkamer, die uitgerust is met een bank en sidetable van het merk. Of je nou slechts een dag of juist enkele maanden in de Zuko Loft wil verblijven, de woonruimte voelt meteen als thuis.

private5

 

private15

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter