Aftellen tot kerst met een adventskalender

30 november 2018
Junique - Botanisch 2

Ahh, de adventskalender. Vergeet de versie met miniscule chocolaatjes maar even, ook al heb je daar hoogstwaarschijnlijk positieve herinneringen aan. Het aanbod van deze verrassende kalenders neemt ieder jaar toe én de keuze is… ja, inmiddels echt reuze. Op 1 december mag dan éindelijk het eerste vakje open! Als we echter uit eigen ervaring spreken, heeft vrijwel niemand het engelengeduld om dit voor elkaar te krijgen. Daarom alsnog een aantal van de mooiste adventskalenders, die je gerust op een ander moment mag aanbreken.

Allereerst even dit. Wist je dat de adventskalender een traditie is die stamt uit de 19e eeuw? Vast niet. In de tussentijd is er overigens wel een hoop veranderd aan de algehele uitvoering. Waar het van oorsprong een belangrijk onderdeel van een christelijk feest was, is het nu – zacht uitgedrukt – gecommercialiseerd. En waar het ooit begon met het branden van een simpele kaars op iedere zondag in december, kan het nu niet gek genoeg. In ongeveer iedere branche die je je kunt bedenken, creëren ze een kalender met producten waar de gemiddelde consument hebberig van wordt. Enfin, wij dus ook..

Available_25.October_SostreneGrene_November_Christmas2018_13-min


1 / Adventskaars

We beginnen bij waar het ooit begon; met een minimalistische kaars. Inderdaad maar één kaars. Meer heb je in principe niet nodig om de traditie in ere te houden. Je steekt ‘m simpelweg iedere dag even aan en there you go. Waar je deze eenvoudige adventskaars vindt? Offline, dus in de winkel bij Søstrene Grene.

Available_25.October_SostreneGrene_November_Christmas2018_14-min


2 / Adventskalender met posters

Deze adventskalender is wel héél bijzonder als je het ons vraagt. In deze grote box vind je namelijk maar liefst 24 opgerolde posters. Ze zijn via JUNIQE verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zoals Botanische Pracht, Zwart/Wit, Motiverende Mantra’s, Dierenrijk en A Poster a Day. Voor ieder wat wils! Oja, hadden we ook al gezegd dat het limited editions zijn met een aankoopwaarde van €260?!

Juniqu - Botanisch 1

Junique - Zwart Wit 1


3 / Adventskalender met thee

Via Your Daily Teacup ben je tot aan de kerst voorzien van lekkere thee. De adventskalender bevat namelijk 24 smaken kwalitatieve losse thee en de zakjes bevatten voldoende voor één tot drie heerlijke koppen per dag! Op ieder zakje vind je verder de ingrediënten, bereidingswijze en soort thee. Welke theesoorten je hierin onder meer terugvindt, zie je hier.

TIP: Rensina van My Daily Teacup maakte ook twee leuke DIY’s met de theezakjes van deze adventskalender, dus zoek je nog wat inspiratie? Bekijk en lees dan hier haar blog!

Your daily teacup - theekalender 1

My daily teacup - theekalender 2 nieuw


4 / Adventshuisjes

Jurianne Matter is de ontwerper achter HEIM; een dorpje van twaalf heel diverse huisjes. Als je ‘m verdubbelt kun je een hip mini-adventsdorp maken. Nummer simpelweg alle huisjes tot en met 24 door gebruik van het bijgevoegde stickervel. In ieder huisje kun je vervolgens een klein cadeautje of briefje doen et voilà! Leuk detail: de tiny houses zijn voorzien van behang in een botanische zwart/wit print. Kijk voor meer inspiratie over hoe je je dorp kunt uitstallen hier.

Heim - Tiny Houses 1

Heim - Tiny Houses 2


5 / Adventskalender voor op je wand

Size does matter. Deze geïllustreerde adventskalender van IXXI verdient een mooie plek aan je wand! Elke dag draai je een tegeltje om, totdat de dennenappel zichtbaar is. Meer lezen over deze en andere IXXI adventskalenders? Kijk dan even hier.

IXXI - 2 - Adventskalender Forest

IXXI - 1 - Adventskalender Forest


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: Cover JUNIQE / 1. Søstrene Grene / 2. JUNIQE / 3. Your Daily Teacup & Studio Babsie / 4. Jurianne Matter / 5. IXXI

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter