Een kleurrijke kersttafel; tafelstyling met een klein budget

6 december 2018
Huizemus Kerstblog

Met de feestdagen in het vooruitzicht krijgt gastblogger Yonne helemaal zin in het versieren en decoreren van haar huis in kerstsferen. In dit blog vertelt ze over een primeur, namelijk de allereerste eigen tafelstyling. Deze ‘kersttafel’ maakte ze in samenwerking met haar zus Elte. 


huizemus kersttafel styling

Primeur

In oktober begon ik al met het verzamelen van de eerste kerst-inspiratie plaatjes op Pinterest, waarbij ik vooral dol ben op foto’s met van die prachtig gedekte tafels. Kerst vier ik eigenlijk altijd bij familie thuis, dus zelf had ik nog nooit zo’n uitgebreide tafelstyling gedaan. Jullie hebben dus een primeurtje vandaag! Mijn eerste gedekte ‘kersttafel’, in samenwerking met mijn zus Elte.

kersttafel styling

kerststyling

Mix en Match

Zoals in mijn eerdere blog te lezen is, bezoek ik (samen met mijn moeder en zus) in het weekend graag een rommelmarkt of kringloopwinkel. In de afgelopen jaren hebben wij dan ook al heel wat vintage en tweedehands servies verzameld. Voor deze tafelstyling hebben we alle vondsten uit de kast gehaald. Mijn zus zorgde voor het tafelkleed en de mooie houten serveerplank.

goud bestek
schaaltjes en bordjes

Het combineren van servies

Het werken met laagjes in borden en schaaltjes ziet er meteen wat luxer uit. Wij hebben ervoor gekozen om te mixen en matchen én verschillende serviezen met elkaar te combineren. Ik koop zelden duur servies, omdat ik het juist een uitdaging vind om op zoek te gaan naar een budgetvariant. Tegenwoordig kun je ook bij de goedkopere winkels vaak hele mooie borden, kopjes en schaaltjes vinden.

Het blauwgroene servies dat we als basis hebben gebruikt komt van Action. De gestippelde en gestreepte gebaksbordjes zijn gekocht bij Hema en de grijze schaaltjes zijn van Flying Tiger. De kristallen wijnglaasjes zijn vintage en komen van de kringloopwinkel Vindingrijk. De groene glazen zijn van Ikea. Al het overige servies komt van de kringloop, rommelmarkt of heb ik gekregen van familie.

Het gouden bestek was een gelukje, ik vond het nog in het plastic en de originele doos op een rommelmarkt voor een paar euro. Het is van het merk Amefa. Goud bestek is perfect voor de kerstdagen en ziet er heel feestelijk uit.

kerstsetting
kersttafel 2018

Decoratie

Kerstballen zijn natuurlijk bedoeld voor in de boom, maar op je gedekte kersttafel net zo leuk! De ballen die op tafel tussen en op de borden liggen zijn van Søstrene Grene en Intratuin. De mooie papieren hangers zijn bevestigd aan de lamp en komen ook van Intratuin. Kaarsen horen er natuurlijk ook bij op de kersttafel, vooral dinerkaarsen zijn hiervoor geschikt wat mij betreft.

Wij wilden gaan voor een kleurrijke kerststyling en hebben daarom nog een vrolijke bos bloemen samengesteld bij Allure Bloemen en Planten. Ook hebben we op de tafel nog wat groen toegevoegd met eucalyptustakken.

servies styling
servies verzameling

Aan tafel

En dan is het eindelijk tijd om aan tafel te gaan! Wij hadden er met zo’n mooi gedekte tafel al helemaal zin in. Laat die feestdagen maar komen, fijne kerst allemaal!

Yonne1Dit blog is geschreven door Yonne. Zij woont samen met haar vriend en twee katten in een gezellige hoekwoning in Breda.

Yonne heeft oog voor mooie vintage schatten. Haar stijl is kleurrijk, industrieel mét vintage vondsten. Dit is terug te zien in de gehele woning.

Je kunt Yonne volgen op Instagram @huizemus én op haar eigen blog www.huizemus.nl.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter