Kies voor een subtiele touch of gold

5 augustus 2019
hd_aw18_sophisticated14_cw

Wil je je interieur een luxe uitstraling geven? Haal dan wat mooie gouden items in huis. Er wordt hierbij veelal meteen gedacht aan schreeuwerige blingbling, maar als je voor minimalistische en subtiele accessoires gaat, is het hartstikke stijlvol. Wil je echt los gaan, dan kun je natuurlijk ook voor opvallende eyecatchers of zelfs complete meubels in deze kleur kiezen. Er is namelijk keuze te over!

Een touch of gold zorgt voor een warme, luxe sfeer en kan bovendien met veel kleuren en materialen gecombineerd worden. Of je nou een klassiek, modern of industrieel huis hebt, in ieder soort interieur is plek voor een vleugje glamour.


liberty_table_plant_chandelier_moooi_300dpi

Black & gold: de ultieme combinatie

Heeft je huis relatief veel donkere of grauwe kleuren, zoals zwart en grijs, dan kun je het beste kiezen voor een matte afwerking van gouden objecten. Dit zorgt voor een rustige, chique maar toch ook stoere look. De donkere tinten verlenen zich perfect voor een opvallend stukje goud en het zal hierdoor niet snel teveel van het goede worden.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een gigantische lamp boven de eettafel en bijpassende stoelen in dezelfde kleur? En ja, deze inrichting vergt wel een béétje lef. Toch kan het ook een tikkeltje subtieler door minder opvallende accessoires als een fotolijst, spiegel, vaas of kandelaar.

Shop the look


H&M

Zuiver en fris kleurenpalet

Helemaal aan de andere kant van het kleurenpalet vinden we ‘wit’. Ook een erg geschikte kandidaat voor een samenspel met goud. Bij deze lichte tint moet je echter wel oppassen, want een overkill aan goud zorgt in deze situatie al snel voor een goedkope, ietwat ordinaire uitstraling. Tip: houd het neutraal en kies enkel voor een paar accenten, gecombineerd met een aantal matchende kleuren. Dat hebben ze bij de inrichting van bovenstaand plaatje van H&M Home in ieder geval helemaal begrepen!

Shop the look


Test goud jep

Luxueuze keuken

Het is misschien even wennen, maar de keuken is tegenwoordig toch wel dé plek om goud te implementeren. Zo zie je steeds meer kranen, spoelbakken en bestek in deze kleur. We kunnen ons voorstellen dat dit voor sommigen wat heftig is. Als dat ook geldt voor jou, houd het dan gewoon bij wat kleine accessoires, zoals een minimalistische fruitschaal, kommen of mokken. Een mat gouden lampje, eenvoudige kandelaar of dienblad op het aanrecht zorgen ook voor een instant luxueuze uitstraling.

 Shop the look

 

Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!


 

Beeld: 1. house doctor // 2. moooi // 3. H&M Home // 4. KVIK kitchen

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter