Hey, mag het licht aan?

3 september 2018
cover

Het kiezen van de juiste verlichting kan nog best een lastige taak zijn. Bij het kiezen van verlichting ben je niet alleen afhankelijk van de ruimte en de inrichting van je interieur, maar ook de lichtinval. Komt er wel licht van buiten of is het een donkere hoek die tijdens een flinke regenbui ook wel wat extra licht kan gebruiken?


Watt?

Nu de gloeilamp plaats heeft gemaakt voor de besparende LED lamp is het even opnieuw zoeken. Want deze nieuwe exemplaren zijn een stuk feller dan de gloeilampen van back in the days. En hoe krijg je dan in hemelsnaam alsnog de juiste sfeer te pakken? Gelukkig zijn de LED lampen van tegenwoordig vaak hightech, oftewel: je kunt ze in te stellen via je smartphone. Zo verander je met gemak de kleuren en felheid, én kun je ze zelfs op het ritme van de tv en/of radio laten veranderen.

tumblr_or7an8t2301uymcmeo1_1280

e8695ac98343fa406cbbe06cb11f1ad4

Vloerlamp, hanglamp, wandlamp

En dan zijn er natuurlijk ook nog minstens 100 verschillende soorten lampen (hállo keuzestress). Denk aan de vloerlamp, hanglamp, wandlamp, tafellamp, buitenlamp, spotjes, DIY-lamp en noem het verder nog maar op. Super leuk zoveel verschillende soorten, en alle verschillende modellen en formaten maken het nog eens extra leuk. Maar wanneer je een beslissing moet maken is het ineens een stuk minder leuk. Want wat moet je nu in hemelsnaam toch kopen? Ga jij voor landelijk, modern, Scandinavisch, industrieel of toch romantisch? Bij iedere woonstijl heb je bijpassende verlichting, en zit er uiteindelijk voor iedereen wel wat bij.

Mevrouw_Blond

Huize_Mus

Hangen boven de tafel
In dit blog wordt vooral de focus op de hanglamp gericht. Dat lijkt beperkt, maar niets is minder waar. Want je kunt het zo gek niet verzinnen of het bestaat. Ga jij voor een eyecatcher of houdt jij het liever subtiel? Wat je ook kiest, it is all good, zolang jij er blij van wordt. Want zeg nu zelf, je maaltijd nuttigen is toch veel gezelliger wanneer er een gezellige lamp boven de eettafel hangt?


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: Cover. EGLO Verlichting // 1. Libertyn Interiors  // 2. Witness Apartment  // 3. Mevrouw Blond // 5. @huizemus

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter