Binnentuintjes om in weg te dromen

30 juli 2018
Binnentuintjes

Binnentuin, binnenplein of patio; noem het zoals jij wil. Wij verzamelden voor jou de mooiste binnentuintjes waar je écht blij van wordt.

Binnentuintjes zijn ontzettend HOT! Wist je dat je ook in een grotere tuin het gevoel van een binnentuintje kunt creëren? Plaats een natuurlijke roomdiver en scherm een fijn hoekje in de tuin af. Zet er een fijne loungebank neer of een authentiek tuinsetje. Binnen een handomdraai heb jij het gevoel alsof je in een Franse of Italiaanse patio zit. Tijd om weg te dromen!

binnentuintjes 1

Moderne of karakteristieke binnentuintjes?

Nu zijn er natuurlijk binnentuintjes die zeer authentiek en karakteristiek zijn, maar de moderne binnentuin mag ook zeker niet ontbreken. Daarnaast zijn erg nog binnentuinen van (letterlijk) ander niveau. Dit zorgt wel voor inspiratie ten top! Ga jij voor een strak aangelegde binnentuin? Of creëer jij liever je eigen urban jungle?

Een binnentuin heeft verschillende voordelen. Zo kun je bij de eerste zonnestralen al heerlijk buiten zitten, omdat de tuin helemaal ingebouwd ligt (vandáár de naam binnentuin ;-)). Naast dat je vroeg kunt genieten van de zon, kun je ook tot in het diepere najaar blijven zitten. Geen stevige wind die jou wegblaast. Zo komt die winterbarbecue wel erg dichtbij, want met een sfeervolle haard en droog weer kun je gewoon het hele jaar door buiten zitten! Dat klinkt als muziek in de oren.

Binnentuintjes voorbeeld

Binnentuintjes wooninspiratie

In het buitenland of de grotere Nederlandse steden zijn tot op heden nog veel binnentuintjes verstopt. Lange straten met hoge huizen, zorgen ervoor dat je ze eigenlijk nooit ziet. Zo heb je bijvoorbeeld in Haarlem een heleboel van deze authentieke binnentuintjes, ook wel hofjes genoemd. Via een poort tussen de huizen ben je ineens uit de drukte van de stad en kun je genieten van de stilte, het groen en de fluitende vogeltjes. Dus heb je zelf geen binnentuin? Zoek dan eens in jouw buurt naar deze ‘hofjes’ en laat je inspireren of kom er gewoon even heerlijk tot rust.

Binnentuintjes 5


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: Cover. Hotel Henriette // 1. House & Garden UK  // 2. Details Oriented by shape+space // 3. Scandinavian Collectors // 4. Bowles & Wyer // 5. Hotel Henriette

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter