Hoe jij je woonkamer goed inricht

26 april 2022
woonkamer inrichten

Ga jij je woonkamer inrichten en wil jij graag weten hoe je dit het beste kunt doen? Wij geven je in deze blog een aantal tips en stappen die jij kunt doorlopen. Op deze manier weet je zeker dat je niets vergeet en dat je woonkamer een succes wordt!

Het belangrijkste meubel in de woonkamer: de bank

Het meubel waar je waarschijnlijk het meeste mee te maken krijgt is de bank. Doordat dit een groot gedeelte van je woonkamer inneemt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed in je kamer past. Het is daardoor belangrijk dat je rekening houdt met de grootte van de bank, zodat deze in proportie is met de ruimte. Zorg ervoor dat je dit goed uitmeet vooraf. Bedenk daarbij ook of je een 2,5-zits, 3-zits of hoekbank.

Bij een bank is het materiaal ook van belang. Je kunt kiezen voor een bank velvet stof of voor een suède of leren bank. De keuze hangt af van jouw smaak en jouw leefstijl. Heb je huisdieren? Dan kan een velvet bank lastiger zijn om schoon te houden dan een leren variant. Verder is de zitdiepte en zithoogte van belang. Het belangrijkste is dat je blij bent met de look van de bank en dat deze in jouw interieur past.

Maak je zithoek verder af met salontafels en bijzettafels

Nu de bank is uitgekozen is het tijd voor salontafels en bijzettafels om je zithoek praktisch in te richten. Je wilt tijdens een avondje bankhangen wel hapjes en drankjes in de buurt hebben. Dit kun je doen met een ronde salontafel set of met leuke bijzettafels die je er gemakkelijk bij kunt pakken.

Je kunt naast eten en drinken ook leuke decoraties op de tafeltjes neerzetten. Zo maak jij je zithoek nog gezelliger. De decoraties kunnen bestaan uit kaarsen, beeldjes of een bosje bloemen. Alles wat jou gelukkig maakt kun je op deze salontafels plaatsen. Hiermee zorg je voor een leuke aankleding, waardoor je graag een avond op de bank doorbrengt.

Ruimte over? Kies voor een mooie fauteuil

Is je woonkamer ruim genoeg en heb je nog ruimte na je bank en tafeltjes? Kies dan voor een mooie fauteuil om de kamer aan te kleden. Op deze manier heb je direct meer zitplekken en maak je je zithoek helemaal af. Je hebt mensen die op de bank kunnen gaan zitten en ook tegenover je. Hierdoor wordt ieder feestje nog gezelliger.

Een fauteuil is er ook in veel verschillende stijlen. Je kunt kiezen voor een draaibare fauteuil of een vast model. Daarnaast is er een optie voor armleuningen of zonder armleuningen. Ook qua stoffen is de keuze enorm. Ga voor leer, stof, velvet of suède en creëer een andere sfeer met ieder materiaal. Het belangrijkste aan een fauteuil is dat je hier lekker in kunt wegzakken met bijvoorbeeld een boekje en een kopje thee.

Kasten zorgen voor een perfecte opvulling van de kamer

Naast de zitmeubels en tafeltjes zijn kasten ook onmisbaar in de ruimte. Je hebt nu de belangrijke meubels aangeschaft en in de woonkamer gezet, dan is het nu tijd voor kasten. Je kunt kiezen tussen een prachtig dressoir, waarbij je je favoriete decoraties kunt displayen. Verder kun je al je troepjes kwijt in deze kast, aangezien deze lades heeft waar je dingen in kunt stoppen.

Onmisbaar is het tv meubel. Dit is officieel ook een kast. Hier kun jij de tv op plaatsen, zodat deze op de goede hoogte staat. Ga lekker onderuit zitten op je uitgekozen bank, zet de hapjes en drankjes op de tafeltjes en je bent klaar voor een filmavond!

Een wandkast is ook een mooie opvulling van de woonkamer. Wanneer je deze gedeeltelijk open doet kun je decoraties en accessoires erin zetten. Hiermee maak je de ruimte wat persoonlijker. Een boekenkast kan ook prachtig staan in de woonkamer. Hierbij geldt ook dat je niet alleen boeken erin hoeft te zetten, maar ook andere accessoires en decoraties. Hiermee maak je jouw woonkamer nog gezelliger.

Maak de woonkamer af met accessoires

We hebben het hierboven al gehad over accessoires in de woonkamer. Deze maken een kamer helemaal af! Je kunt je favoriete beeldjes, foto’s, kandelaren en planten neerzetten op een wandplank of in de kast.

Naast kleine decoraties kun je ook een mooi vloerkleed neerleggen in de woonkamer. Hiermee heb je geen koude voeten en geef je de ruimte een warme uitstraling. Verder kun je de muren aankleden met spiegels en wandplanken. Benieuwd hoe jij je muren leuk kunt aankleden? Lees die blog dan hier! Wil je de woonkamer helemaal gezellig maken? Neem dan ook een velvet poef! Dit staat leuk en is praktisch in gebruik.

Hopelijk kun jij met onze tips en stappen aan de slag om jouw woonkamer in te richten!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter